Tomčeva: Nekateri že obžalujejo, da so volili Goloba

Koalicijska pogodba je približno takšna, “kot da bi jo pisala grška Siriza, radikalno leva stranka. Gre za skrajno leve, popolnoma neuravnotežene, gospodarstvu neprijazne in finančno nevzdržne ideje. Ne verjamem, da bo to dokument, na katerem bo dejansko temeljilo delo vlade,” je v intervjuju za Siol.net povedala evropska poslanka in podpredsednica SDS Romana Tomc.

 

Da bi lahko izpeljali nekatere nore ideje, zapisane v koalicijski pogodbi, po oceni Tomčeve v prihodnji vladni koaliciji “potrebujejo medije, še bolj kot pred volitvami”. “To je res njihov ključen cilj, podreditev medijev. In ravno zato poskušajo s spremembo zakona o medijih doseči absolutno oblast na javni televiziji in radiu,” je dejala.

Če bi Robert Golobu in strankam KUL slučajno res uspelo uresničiti zapisano, “potem se nam ne obeta nič dobrega”. “Sledijo nam novi višji davki, progresivna obdavčitev premoženja pomeni prikrito nacionalizacijo, brutalno poseganje v demokratične procese, kot je na primer odpoklic voljenih predstavnikov. Skratka, popolna podreditev države na vseh področjih, “je dejala.

“Slišim, da se že oglašajo zdravniki, podjetniki, celo nekateri mediji, ki so se pred volitvami navduševali nad Golobovimi domislicami. Škoda, ker se niso oglasili prej, zdaj je malce pozno. Redki posamezniki bodo privilegirana kasta, preostali bodo živeli po navodilih in v okvirjih, ki jih bo določila vlada. To je po moji oceni popoln recept, da se v tujino odseli še več mladih in da Slovenija v razvoju zastane in nazaduje”, je še dodala.

A. M.