Tomaža Lisca zanima, kaj je z izgradnjo mirnske obvoznice

Prejšnji minister za infrastrukturo iz vrst SMC Peter Gašperšič je v mandatu prejšnje vlade večkrat obljubil, da bodo dela na obvoznici Mirna, ki bi bila pomembna prometna povezava na relaciji Sevnica – Trebnje, stekla kmalu. Obljubljeno je bilo celo dokončanje obvoznice do leta 2020. A iz slednjega očitno ne bo nič, saj se izgradnja ni še niti začela.

Poslanec SDS iz Posavja Tomaž Lisec ob tem ugotavlja, da se dogaja tipična slovenska zgodba, ko se nujno potrebne investicijske ukrepe pomika v prihodnost.

Tako je opozoril, da bo glede na zadnje proračunske dokumente obvoznica Mirna, vredna okoli 4,5 milijona evrov, končala šele do konca leta 2024, glavnina del pa da bo izvedena v letih od 2021 do 2024.

Čeprav je bila izgradnja obvoznice znova zamaknjena, se očitno zapleta tudi glede tega, kdaj naj bi dela sploh stekla in to kljub temu, kot ugotavlja Lisec, da gre za zelo pomembno cestno povezavo na relaciji Sevnica – Trebnje, ki nima samo prometne, ampak tudi gospodarske, turistične in kmetijske komponente.

Zato je Lisec na ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek naslovil nekaj poslanskih vprašanj. Med drugim ga zanima, kakšne aktivnosti glede obvoznice Mirna so bile storjene v času začetka leta 2018 do danes. Zanima ga tudi, katere aktivnosti bodo izvedene v letih 2019 in 2020 ter kaj so ključne ovire, da se izgradnja obvoznice tako zamika.

O odgovoru Bratuškove bomo poročali.

Načrtovana trasa obvoznice, katere izgradnja se zamika.

M. A.