Tomaž Lisec: “Bankomat v Boštanju bo postavljen do 15. marca 2019”

Del nakupovalnega središča v Boštanju. (vir: KS Boštanj)

Poslanec Tomaž Lisec je prejel odgovor od Nove Ljubljanske banke glede bankomata v Boštanju. Ta bo postavljen do 15. marca 2019.

Poslanec Tomaž Lisec

Tomaž Lisec je imel glede bankomata tri sestanke, s predstavniki dveh bank in ene hranilnice. Ti so namreč izrazili možnost postavitve bankomata v Boštanju. Prejel je tudi pet negativnih odgovorov, ki pa so bili zelo korektni. Iz bank so mu namreč sporočili, da bankomatov ne postavljajo v krajih, kjer nimajo poslovalnic.

Spomnimo. Poslanec SDS Tomaž Lisec je januarja na 11 bank in dve hranilnici naslovil prošnjo po postavitvi bankomata v Boštanju pri Sevnici. Zapisal je, da tega potrebujejo zaradi velikosti kraja, gospodarskih subjektov v njem in prometne lege.

Boštanj ima 1000 prebivalcev, Krajevna skupnost Boštanj pa skoraj 2700. V preteklosti je bil kraj znan po podjetju Jutranjka, zdaj pa ima nekaj manjših uspešnih podjetij, ki skupaj zagotavljajo okoli 500 delovnih mest. Poleg tega je v njem več znanih trgovskih podjetij. Kljub temu, da sta bila junija lani v kraju dva bankomata, pa od novega leta v kraju ni bilo nobenega več. Zato je banke in dve hranilnice pozval k razmisleku.

Povedal je tudi, da so jeseni 2018 uspeli zadržati pošto v Boštanju. “Tokrat verjamem v ponovno postavitev bankomata v Boštanju,” je dodal – in uspel.

M. P.