To so podrobnosti glede silvestrovanja v Brežicah

Silvestrovanje v Brežicah prinaša doživetje za vse generacije! Na brežiških ulicah letos prvič novo leto za otroke, sporočajo z ZPTM Brežice

V Brežicah bo 31. 12. 2023 potekalo tradicionalno silvestrovanje na prostem v starem mestnem jedru. Letošnje praznovanje bo toliko bolj posebno, saj bodo svoje novo leto na ulici prvič dobili tudi najmlajši.

Dopoldanski program, ki se prične ob 11.00 uri, bosta z brezplačno predstavo otvorili Alenka Kolman in njena prijateljica Pujso Pepa, nato pa malo pred 12.00 uro pričeli tudi z odštevanjem. Ob 12.00 uri bomo proslavili otroško novo leto, ob 12.00 uri proslavili otroško novo leto, pridružil pa se nam bo tudi Dedek Mraz, s presenečenjem za vse otroke. Na dogodku se bodo na stojnicah predstavljali tudi nekateri lokalni ponudniki.

V primeru slabega vremena, bomo otroško novo leto praznovali v Mladinskem centru Brežice.

Zadnje ure letošnjega leta z odlično glasbo za vse generacije

Večernega dogajanja v mestu ni potrebno prav posebej opisovati, saj je silvestrovanje v Brežicah tradicionalno. Pričeli bomo z zabavo z DJ Tajem, ob 21.00 uri. Po tem ko bo DJ ogrel temperaturo, pa sledi vrhunec večera z lokalno zasedbo The Rafters, ki jo vodi Brežičan – vsestranski, talentirani Robert Petan.

Vse obiskovalce mesta obveščamo, da bo zaradi priprave dogodka zaprt desni krak Ceste prvih borcev (od križišča z Bizeljsko cesto do križišča s Kržičnikovo ulico). Na omenjenem odseku je predvidena popolna zapora ceste od 30.12.2023 od 7.00 ure zjutraj do 1.1.2024 do 12.00 ure.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice