To so kandidati za ministre Levice

Svet stranke Levice je potrdil strankine kandidate za ministre. To so Asta Vrečko, ki naj bi prevzela resor kulture, Simon Maljevac, ki naj bi vodil ministrstvo za delo, družine, socialne zadev in enake možnosti, ter Luka Mesec, ki naj bi vodil ministrstvo za solidarno družbo.

 

Vrečkova je dolgoletna politična aktivistka, bila je članica Delavsko-punkerske univerze in ustanovna članica Iniciative za demokratični socializem, ki je po združitvi s stranko TRS postala stranka Levica.

Maljevac je prav tako dolgoletni aktivist. Leta 2006 je postal predstavnik Slovenije v skupini EU Network evropske veje mednarodnega lezbičnega, gejevskega, biseksualnega, trans in interspolnega združenja ILGA-Europe, med letoma 2007 in 2009 je bil predsednik mednarodne mladinske in študentske LGBTQ organizacije IGLYO, od 2007 do leta 2018 pa tudi predsednik organizacije Legebitra, ki deluje na področjih človekovih pravic, izobraževanja, duševnega, fizičnega in spolnega zdravja ter se zavzema za družbene in sistemske spremembe, ki temeljijo na spoštovanju spolne usmerjenosti, spolne identitete in/ali spolnega izraza. Glede na to si lahko obetamo družinsko politiko, ki bo negativno obravnavala klasično družino in bo naklonjena ideologiji LGTB.

Mesec je medtem kandidat za vodenje ministrstva za solidarno prihodnost. Gre za nov resor, za katerega še ni povem jasno, s čim se bo ukvarjal in ga je znan inovator in podjetnik Ivo Boscarol označil kot “ministrstvo za potrato časa”.

A. M.