Terme Paradiso že tretje leto na prvem mestu v kategoriji malih termalnih kopališč!

Fotografija je simbolična (pixabay.com)

Zmagovalci letošnjega izbora Naj kopališče so Terme 3000, Bioterme Mala Nedelja in Terme Paradiso, in sicer v kategorijah veliko, srednje in malo termalno kopališče.

Potek akcije zbiranja glasov

Akcija je letos potekala 27. leto zapored. Obiskovalci so za naj kopališče lahko glasovali prek spletne strani www.najkopalisce.si, letos pa je bilo veliko število glasovnic oddanih tudi na kopališčih, so sporočili organizatorji akcije, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami.

Terme Paradiso Dobova

Kot je letos za spletni medij povedal lastnik Marjan Cvetkovič, si ni niti predstavljal, »da bodo ljudje nekoč v Dobovo hodili na dvotedenski dopust.«  Leta 2010, ko je hotel začel delovati so namreč našteli le dva gosta.

Letos 7. julija so v Termah Paradiso odprli že novi del hotela, s čim so Terme postale bogatejše za 18 pametnih premium in premium deluxe sob z jacuzzijem.

Poleg sob so dogradili še jedilnico, sobo za sprostitev starejših in igralnico za otroke. Investicija je znašala 1,8 milijona evrov, 60 odstotkov sredstev so pokrili z bančnim posojilom. Investicija pa je prinesla tudi pet novih delovnih mest in tako zaposlujejo 35 ljudi. Nova pridobitev jim obeta večjo prepoznavnost in boljši poslovni uspeh. Poleg domačega ključni trgi ostajajo Hrvaška, Srbija in Italija, od razširjene ponudbe pa pričakujejo okrepitev obiska, predvsem pri parih in družinah z višjo kupno močjo.

Pri nabavi hrane Terme Paradiso sodeluje tudi z lokalnimi ponudniki.

Zmagovalci po kategorijah

Najboljše veliko termalno kopališče z nazivom Naj kopališče 2017 so postale Terme 3000 Moravske Toplice, ki so se na to mesto povzpele s tretjega mesta. Na drugem mestu je pristalo kopališče Terme Olimia, na tretjem Termalna riviera Terme Čatež, ki so bili lanskoletni zmagovalci.

Med srednje velikimi termalnimi kopališči je ponovno prvo mesto z največ glasovi zasedlo kopališče Bioterme Mala Nedelja, na drugem mestu je pristal Termalni center Thermana park Laško, na tretjem mestu pa Terme Vivat.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so tretje leto zapored dobile Terme Paradiso iz Dobove, mesto za njimi je tudi letos Zdravilišče Radenci, na tretjem mestu pa so tokrat Terme Cerkno.

V kategoriji naravnih kopališč so kopalci letos najbolje ocenili Simonov zaliv, drugo mesto je pripadlo kopališču Talaso Strunjan, tretje pa Grajskemu kopališču Bled.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov namenili Letnemu kopališču Celje, na drugo mesto se je uvrstila Laguna Mestna plaža Ljubljana in na tretje Mestno kopališče Višnja Gora.

N. N.