Tektonske spremembe: Golobova vlada v zakonodajo vnaša ideologijo LGTB

Vir: Pixabay.

Pristojni odbor državnega zbora bo jutri na nujni seji obravnaval spremembe Družinskega zakonika, s katerimi vlada Roberta Goloba v slovensko zakonodajo vnaša ideologijo skupnosti Lejzbijk, gejev, biseksualcev in transeksualcev (LGTB). Tako zakonska zveza ne bo več zveza med moškim in ženskom, ampak le še dveh oseb, gejevski, lejzbični, biseksualni in transaksualni pari pa bodo po novem lahko tudi posvojili otroka.

Vlada želi s spremembami Družinskega zakonika uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter sprejeti podlage za uvedbo LGBT učnih programov v vrtcih in šolah.

Vse te spremembe državni zbor sprejema na hitro, po skrajšanem postopku, s čemer se očitno želijo izogniti širši javni razpravi. Znano je namreč, da javnost omenjenim spremembam ni naklonjena.

Vlada tako z zakonom ruši odločitev, ki je bila sprejeta na treh družinskih referendumih (v letih 2001, 2012 in 2015). Na vseh treh so namreč volivke in volivci z veliko večino (1.085.275 glasovi) odločili, da ima otrok pravico do mame in očeta ter da se posovjitve istospolnim parom ne dovoli.

Iz Koalicije Za otroke gre! so sporočili, da bodo v primeru sprejema spornega zakona takoj začeli zbirati podpise za referendum. Prav tako bodo v torek, 27. septembra 2022, ob 17. uri, pripravili shod za zaščito otrok, družinskih vrednot ter proti neodgovorni Golobovi vladi pred državnim zborom.

V soboto 1. oktobra, pa vabijo na Pohod za življenje 2022 v Ljubljani. Začetek bo ob 9.30 na Prešernovem trgu. V ta namen zbirajo prijave na povezavi: prijava

Predlagane spremembe je sicer nedavno zapovedalo ustavno sodišče, ki pa ga je skorajda v celoti imenovala politična levica.

M. P.