Tanja Novšak: Še naprej se bom zavzemala za Sevnico

Tanja Novšak

Tanja Novšak iz Sevnice je zaposlena v Lisci, kjer opravlja dela komercialistke v prodaji za slovenski trg, in občinska svetnica. Na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) kot nosilka liste v 2. volilni enoti kandidira tudi na tokratnih volitvah, ki bodo 18. novembra 2018.

Zato smo jo vprašali, kako ocenjuje iztekajoči se mandat občinskega sveta, kaj kot nosilka liste v 2. volilni enoti lahko obljubi za prihodnji mandat in katere so tri ključne stvari, ki jih je v Sevnici nujno treba spremeniti oziroma urediti.

Kaj ste naredili v mandatu 2014-2018 kot svetniki, kaj je tisto, kar bi posebej izpostavili?

Kot svetniki smo s kolegi iz svetniške skupine SDS konstruktivno delovali na vsaki seji občinskega sveta. Zavzemali smo se za razvoj, infrastrukturo, šport, šolstvo v Sevnici. Posebej jaz sem se zavzemala za preureditev starega mestnega jedra v Sevnici, ureditev parkirišča v stari Sevnici, ureditev prostorov za Glasbeno šolo v Sevnici, ureditev otroških parkov z igrali.

Kandidirate tudi na tokratnih volitvah, kaj kot nosilka liste lahko obljubite za mandat 2018-2022?

Kot nosilka liste 2. volilne enote, v mandatu 2018-2022, se bom zavzemala še vedno za staro mestno jedro, preplastitev ceste mimo naselja Pod  Vrtačo, javno razsvetljavo v starem delu, sanacijo šole Ana Gale in načrtovanje izgradnje stanovanj za mlade družine.

Katere so po vašem mnenju tri ključne stvari, ki jih je treba v Občini Sevnica spremeniti oziroma urediti?

V občini bi se morali bolj zavzemati za turizem in bolj izkoristiti to, da je prva dama ZDA Sevničanka. Bolj bi morali delovati na prepoznavnosti Sevnice po Melaniji, po kulinariki (cviček, sevniška salama). Za to moramo imeti usposobljene turistične vodiče.

A. L.