“Švercanje” ljudi čez mejo v polnem razmahu

5. 7. nekaj po 8. uri so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža tri državljane Bangladeša, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Okoli 21.30 so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila VW golf italijanskih registrskih oznak. 34-letni državljan Romunije je prevažal dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanoma Nemčije in Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali  ozemlja države ju bodo  privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša in Turčije še potekajo.

 

Policisti so na območju PP  Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi, Jesenice na Dolenjskem, Kapele, Mostec, Podgračeno) izsledili in prijeli 48 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Maroka, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Rusije, štiri državljane Burundija, štiri državljane Kitajske, tri državljane Indije, tri državljane Afganistana, tri
državljane Pakistana, dva državljana Alžirije, dva državljana Šrilanke. Policijski  postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PU Novo mesto