Svarila pred politiko, zdaj sama postala političarka

V obdobju nove vlade Roberta Goloba se nakazuje zanimiv trend, v katerem novinarji, ki so se še pred časom proglašali za neodvisne in svarili pred političnimi posegi v novinarstvo, sami množično postajajo politiki.

 

Najnovejše pečena političarka bo tako, kot vse kaže, postala novinarka RTV Slovenija Petra Bezjak Cirman. Slednja je še pred časom kot predsednica sveta delavcev RTVS svarila pred političnimi posegi politike v novinarstvo, predvsem na RTVS, zdaj pa bo na predlog predsednika vlade Roberta Goloba postala direktorica vladnega urada za komuniciranje (Ukom), kar je politična funkcija.

Tako kot Bezjak Cirmanova so svoje prave politične barve razkrili tudi nekateri drugi še donedavnega “neodvisni” novinarji. Novinarka portala Necenzurirano, ki velja za portal slovenske politične levice, Vesna Vuković, postaja predstavnica za stike z javnostjo Golobove stranke Gibanje Svoboda, njen novinarski kolega z istega portala Tomaž Modic pa strokovni sodelavec preiskovalne komisije DZ, ustanovljene na zahtevo strank vladne koalicije.

A. M.