Stavil tisočaka, da SAB ne bo izpadla, zdaj požrl besedo

Volilna kampanja se je zanj končala klavrno.

Zdaj že nekdanji poslanec SAB Marko Bandelli je pred volitvami s poslancem SDS Dejanom Kalohom javno stavil, da v kolikor SAB ne bo prišla v parlament, da bo v dobrodelne namene nakazal 1000 evrov. Na volitvah je stavo izgubil, dane besede pa ne namerava izpolniti.

 

Na slednje je na Twitterju opozoril Kaloh, ki je zapisal, da sta z Bandellijem stavila, da bo v dobrodelne namene nakazal 1000 evrov, če SAB ne bo prišla v parlament, v nasprotnem primeru pa bo moral to narediti Kaloh. Ta je zdaj, ko SAB več ni v parlamentu, opozoril, da so minili že trije tedni, Bandelli pa obljube ni izpolnil. Ob tem se je vprašali, ali je “Bandelli lažnivec/moralno pokvarjena oseba”.

Na tvit se je odzval Bandelli in potrdil, da javno dane besede ni izpolni, za slednje pa je našel nenavadno pojasnilo. Stave mu ni treba izpolniti, ker se zdaj združujejo “v Gibanje Svoboda, bomo del koalicije in imeli ministrstvo”. “Tako da tvoje stave ne priznavam. To je vse,” je zapisal. Kakšno zvezo ima združevanje SAB z Gibanjem Svoboda in neuvrstitvijo SAB v DZ, kar je bil predmet javno dane obljube, pa ni pojansil.

A. M.