Stari Grad: V begu pred policijo zapeljal v jarek

Slika je simbolična

Nekaj po 12. uri so policisti na območju Kapel ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Slovenije v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo.

Okoli 16. ure so policisti med opravljanjem nalog na območju Starega Gradu ustavljali voznika osebnega avtomobila Opel crossland hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo, potem pa upočasnil hitrost, med vožnjo skočil iz vozila in peš pobegnil. Avtomobil je zapeljal preko pločnika in obstal v jarku Policisti so ugotovili, da se v vozilu nahajajo štirje državljani Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, v nesreči na se niso poškodovali. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika, ki je s svojim ravnanjem ogrožal potnike v vozilu in ostale udeležence v prometu. Med Dolenjo vasjo in Pohanco so okoli 18.30 ustavili osebni avtomobil Volkswagen T-roc hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 47-letni voznik iz Srbije. Ugotovili so, da se za zadnjimi sedeži v vozilu skriva 49-letni pobegli državljan Srbije.

Okoli 18. ure so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault talisman hrvaških registrskih oznak. 39-letni državljan Belgije je prevažal štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije pa še potekajo.

PU Novo mesto