Srednje Pijavško: Prometna nesreča s tremi poškodovanimi

Sinoči, okoli 21. ure, sta v naselju Srednje Pijavško, občina Krško, trčili osebni vozili.

Gasilci PGE Krško so iz zverižene pločevine rešili tri poškodovane ukleščene osebe.

Poškodovane so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Krško in Sevnica. Dve osebi so odpeljali v Splošno bolnišnico Brežice, eno v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Cesta je bila nekaj časa zaprta za promet.

Dodano poročilo Policije – 20-letnik iz okolice Krškega zelo hudo poškodovan

V nesreči je bila ena oseba posebno hudo telesno poškodovana, dve pa lažje. Po prvih ugotovitvah ogleda je 19-letni voznik iz okolice Krškega peljal po glavni cesti od Brestanice proti Boštanju. V vozilu je imel 20-letnega sopotnika. Kjer cesta preide iz blagega levega ovinka v ravnino, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, ki ga je obrnilo za devetdeset stopinj v levo, tako da je bočno drsel čez vozišče na drugo stran ceste. V tem trenutku se je pravilno po svoji strani iz smeri Boštanja pripeljala 34-letna voznica osebnega avtomobila in s prednjim delom silovito trčila v desni bok vozila 19-letnega voznika, kjer je sedel 20-letni sopotnik.

Na kraju so prvo pomoč nudili gasilci, policisti in reševalci z zdravnikom iz Krškega in Sevnice. Vse poškodovane so odpeljali v bolnišnico – 19-letni voznik in 34-letna voznica sta dobila lažje poškodbe, 20-letni sopotnik iz okolice Krškega pa je zelo hudo poškodovan ostal na zdravljenju v brežiški bolnišnici.

Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, vsi udeleženi so uporabljali varnostni pas, povzročitelj prometne nesreče pa ima vozniško dovoljenje nekaj manj kot šest mesecev.

M. P.