Srečanje, ki je razgibalo družbena omrežja

Srečanje, kot ga v Sloveniji še ni bilo.

Na letališču v Bovcu se je včeraj zbrala rekordna množica ljudi. Česar takšnega doslej v Sloveniji še ni bilo. Zbrali so se namreč člani in članice, simpatizerji in prijatelji Slovenske demokratske stranke. Preko 3000 jih je bilo. Srečanje je bilo že 24. zapovrstjo, z največjo udeležbo doslej.

Na srečanje v Bovec, kjer poteka tudi poletni tabor SDS, so se pripeljali z več deset avtobusi iz vseh delov Slovenije in številnimi osebnimi avtomobili.

Potekal je bogat kulturno-zabavni program z živo glasbo, posamezni odbori pa so predstavili tudi regijske kulinarične dobrote.

Zbrane sta nagovorila evropska poslanka Romana Tomc in poslanec dr. Milan Zver, pa tudi Janez Janša, predsednik stranke. Slednji je poudaril, da je stranka doslej na volitvah zmagala že devetič zapored, “v Sloveniji seveda ni nobene druge stranke, ki bi imela za sabo takšno bilanco … Čas, ki je pred nami, je čas tlakovanja poti za našo deseto zmago”.

Poletni tabor se nadaljuje, že danes bodo dan začeli s skalaško sveto mašo z blagoslovom plezalne vrvi in cepina, sledilo bo druženje s članicami ženskega odbora in ogledom razstave Sosedova zgodba v Kobariškem muzeju.

Kot vsako leto se bodo tudi letos udeleženci tabora povzpeli na vrhove nekaterih gora, 27. julija na Triglav. Priložnost bo tudi za manj zahtevne vzpone, sprehode, rafting in kolesarjenje.

Tradicionalna gorniška tura do križa na Škrlatici bo 1. avgusta, tabor pa bodo zaključili s kolesarjenjem ob Soči in Lepenjici v dolino Lepene do doma Klementa Juge.

Podrobnejši program je objavljen na spletni strani stranke. Mi pa v nadaljevanju v galeriji objavljamo nekaj fotografij. Dogodek je namreč zelo razgibal družbena omrežja, ki so preplavljena s fotografijami z neverjetno sproščenega srečanja.

Vir: FB

Objavljamo še videoposnetek, ki so ga pripravili v SDS in kroži po omrežjih:

M. P.