Srbija na rumeni seznam, Hrvaška ostaja na rdečem

Mejni prehod Obrežje

Srbija se z jutrišnjim dnem umika z rdečega seznama držav z več kot 40 okuženimi z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev in bo uvrščena na rumenega, je danes na dopisni seji sklenila vlada.

Hrvaška še naprej ostaja na rdečem, ki ob prihodu v Slovenijo pomeni obvezno 14-dnevno karanteno.

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z oceno epidemiološke situacije v državah EU, schengenskega območja, Balkana in italijanskih deželah ter z oceno epidemiološke situacije v državah in opredelitev kriterija za poslabšanje epidemiološke situacije Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so po dopisni seji sporočili z vlade.

Vlada je presodila strokovno utemeljenost omejitev iz odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja covida-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Slovenije ter odločil, da se te omejitve še naprej uporabljajo.

Srbijo vlada z jutrišnjim dnem umika s seznama držav, za katere je ob prihodu v Slovenijo obvezna karantena. Odslej bo tako Srbija na rumenem seznamu. Hrvaška, kjer so danes potrdili 312 novih primerov okužbe s koronavirusom, ostaja na rdečem seznamu.

Na zelenem seznamu ni sprememb.

Vir: tukaj

M. P.