Sprejem pri županu Molanu: Po 12 letih se treninga še nista naveličala

Sprejem pri županu.

Župan občine Brežice Ivan Molan je v petek v Mestni hiši Brežice sprejel uspešna mlada športnika iz Kajak kanu kluba Čatež – Vida Oštrbenka in Maja Oštrbenka. Ob tem jima je čestital za izjemno uspešno tekmovalno sezono 2019 ter podaril, da s svojim delom in uspehi pomenita zgled za vse mlade.

Župan se je s športnikoma pogovarjal tudi o pripravah in načrtih za naprej.

Dejal je, da njuni izjemni uspehi že nekaj časa presegajo tako meje občine kot regije, Vid in Maj Oštrbenk pa predstavljata tudi zgled vsem mlajšim članom Kajak kanu kluba Čatež. Njun trener Mitja Oštrbenk pravi, da v klubu že rastejo mladi upi, ki bodo dosegali nove uspehe in uspešno sledili svojima vzornikoma.

Med številnimi naslovi, ki sta jih športnika osvojila v tej tekmovalni sezoni, sta sama izpostavila nekaj njunih največjih uspehov. Maj Oštrbenk pravi, da je najbolj ponosen na 2. mesto na svetovnem prvenstvu v ekipnih vožnjah (C2 mladinci – sprint  – Svetovno prvenstvo Banja Luka 2019), tri bronaste medalje  ter zmaga na evropskem pokalu (C1 mladinci – Evropski ECA pokal – Valstagna, IT 2019).

Vid Oštrbenk se je najbolj razveselil naziva svetovnega prvaka  v sprintu na divjih vodah (K1 mladinci, Svetovno prvenstvo Banja Luka 2019) in 3. mesta na svetovnem prvenstvu v slalomu (K1 mladinci, Svetovno prvenstvo Krakow, PL 2019). Kljub temu, da se s športom ukvarja že 12 let, se treningov ni naveličal. Treningi so zahtevni, vendar če počneš nekaj, kar ti je všeč, te volja ne mine, pravi. Maj Oštrbenk in Vid Oštrbenk pravita, da imeti očeta za trenerja ni vedno lahko, vendar se dobro razumejo, o uspešnem delu pa pričajo tudi doseženi rezultati.

M. P.