Spominski pohod policistov v spomin na Gregorja Miklavca – Mikija

Brežiški policisti na Raduhi. (vir: PU Novo mesto)

Gregor Miklavc – Miki je bil policist, med leti 2005 in 2010 tudi sodelavec brežiških policistov. Leta 2016 se je tragično ponesrečil na zavarovani poti na Raduho.

Policisti Policijske postaje Brežice so se zato v spomin na sodelavca in prijatelja odpravili na pohod na Raduho in takole strnili svoje misli:

“V spomin in v opomin, predvsem pa z mislijo, da bi se čim manjkrat podajali na spominske dogodke…. Vsem, ki je Miki pustil delček sebe smo se zbrali in opravili vzpon na njegovo goro, Raduho. Dogodivščine in prigode, ki so bile del njegovega vsakdana, so nam iz ust sodelavcev – prijateljev popestrile pot in tako, kot bi si on najbolj želel, je bil vsak trenutek dneva poln norčij, nenavadnih dogodkov in druženja. Zaključek ob konjaku iz Francije, ki nam ga je pred leti pdoaril in si zaželel, da se odpre ob posebni priložnosti.

In res je bila posebna. Združil je tako različne ljudoi, da zaradi njega nismo več samo sodelavci, ampak pravi Prijatelji!”

Sporočilo je na Facebook strani zapisala Policijska uprava Novo mesto in dodala:

Kako mnogo manj osamljen je človek, kadar sam stopa po težki skalnati poti, kakor pa, kadar je isti človek v mestu, sredi družbe, sredi zlaganega meha in sreče. (Nejc Zaplotnik)

Vir in foto: PU Novo mesto

M. P.