Splošna bolnišnica Brežice: Svet zavoda bo za novo direktorico predlagal Anico Hribar

(zdravstvena.info)

Po odstopu direktorice Nataše Avšič Bogovič 24. aprila in majskem razpisu za novega direktorja so se za to mesto potegovali Srečko Vovko, Janez Bauer, Drago Lopert in Anica Hribar.

V preteklem mesecu smo objavili članek, da si zaposleni Splošne bolnišnice Brežice želijo vrnitve prejšnjega direktorja Dražena Levojevića. Po poročanju medijev si tudi brežiški župan Ivan Molan želi takšnega razpleta, vendar ga skrbi, da v vladi temu niso naklonjeni. Verjetno se je to tudi zgodilo, saj je Svet Splošne bolnišnice Brežice na četrtkovi seji med kandidati za novo direktorico izbral Anico Hribar.

V primeru, da se bo vlada strinjala z izbiro Hribarjeve, bo na mesto direktorice nastopila 1. julija, do 30. junija pa bo bolnišnico Brežice vodila še Nataša Avšič Begovič.

Splošna bolnišnica Brežice zagotavlja svoje storitve za več kot 70.000 prebivalcev na sekundarni ravni v posavski regiji, hkrati pa predstavlja vir za preživetje okrog 340 zaposlenim in njihovim družinam. Zaposleni imajo voljo in sredstva, da zagotavljajo svojim pacientom kakovostno in varno zdravstveno obravnavo.

N. G.