Splošna bolnišnica Brežice je s pomočjo donacije obnovila porodno sobo

Foto: SB Brežice

V Splošni bolnišnici Brežice se lahko pohvalijo z obnovljeno porodno sobo. Dela so opravili s pomočjo donacije NLB v višini nekaj manj kot 9600 evrov, celotna obnova pa je stala 15.800 evrov. Podarjena sredstva so po besedah direktorice Anice Hribar skrbno in premišljeno investirali.

Obnova porodne sobe je obsegala zamenjavo instalacije z medicinskimi plini in medicinskih kanalov, obnovo vodovodne in odtočne instalacije, položitev nove talne obloge in odstranitev stenskih ploščic ter pleskanje sten z zaščitno barvo. Zamenjali so tudi del pohištva in pripadajočo opremo. V prihodnosti pa si želijo nove porodne posteljice in nekaj omaric.

Donacijo NLB je brežiška bolnišnica dobila v sklopu akcije Majhni koraki spreminjajo svet na bolje, ki že tretjo leto zapored pomaga slovenskim porodnišnicam. Kot je zapisala direktorica je sedaj prostor kjer pomagali mamicam (in atijem) pri najlepšem dogodku. Takih dogodkov pa je več kot 500 na leto. Ob tem se je v imenu vseh uslužbencev bolnišnice in tudi bodočih staršev zahvalila donatorju.

K. J.