Sodba v primeru Facobook umor je pravnomočna

pixabay.com

Spomnimo se podrobnosti o kazni in postopka pritožbe. Olovec je dobil enotno kazen 21 let in 11 mesecev zapora, Kovač pa 20 let in 11 mesecev. Poleg tega se obema pripor podaljša do nastopa kazni. Tožilka je sicer v zaključnih besedah za vsakega zahtevala po 25 let zapora za grozljiv umor v sostorilstvu ter po eno leto zapora za nedovoljeno snemanje oziroma ustrezno enotno kazen. Sodnica je sodbo obrazložila z besedami: “Umor je bil izvršen brez empatije in na grozovit način!”.

Zagovornik Aleša Olovca, ki ga je Okrožno sodišče Krško s sostorilcem Martinom Kovačem septembra lani spoznalo za krivega umora na grozljiv način in neupravičeno slikovno snemanje v primeru, znanem kot Facebook umor, Dušan Dornik se je pritožil na sodbo. Razlog za pritožbo je ne strinjanje z višino določene zaporne kazni in s kvalifikacijo kaznivega dejanja umora.

Vendar je sodbe kljub vsemu postala pravnomočna. Višji sodniki v Ljubljani so v celoti potrdili sodbo Okrožnega sodišča v Krškem. Višje sodišče se je v celoti strinjalo z razlogi, ki jih je v prvostopni sodbi navajal senat, tako so bile vse pritožbe zavrnjene kot neutemeljene. Oba obtoženca sta tako pravnomočno spoznana za kriva kaznivega dejanja.

N. N.