Slovenski evropski poslanci levice skušajo Slovenijo oblatiti v svetu

Evropski poslanci so včeraj razpravljali o svobodnih medijih na Poljskem, Madžarskem in v Sloveniji. Točka o Sloveniji je bila obravnavana kljub povabilu na preiskovalno misijo, ki ga je evropskim institucijam pred kratkim poslal predsednik vlade Janez Janša. Prvotna razprava o Poljski in Madžarski je bila na Slovenijo razširjena na pobudo slovenskih evropskih poslancev iz vrst SD in LMŠ, kar kaže na to, da slovenski evropski poslanci iz vrst levice uporabljajo vsa sredstva, da bi vlado oblatili v tujini.

 

Na slednje je opozorila tudi evropska poslanka Romana Tomc (SDS/EPP): “Slovenska opozicija z današnjo razpravo ponovno brez sramu uporablja vsa sredstva za rušenje slovenske vlade. Nedavna raziskava slovenske Fakultete za medije je namreč pokazala, da je v Sloveniji 80 odstotkov medijev levo in proti vladno usmerjenih. A kljub temu vlada ne omejuje nikogar. Nasprotno, med krizo so bili mediji in novinarji deležni izdatne državne pomoči.”

Poslanka je opozorila komisarko na pravni problem, ki ga ima Slovenska tiskovna agencija, saj vodstvo lastnikom odreka vpogled v poslovno dokumentacijo, pa tudi na negativne informacije, ki jih o Sloveniji v Bruslju širijo nekateri novinarji in celo univerzitetni profesorji “Vlada ne ukinja STA. Kot njen lastnik in plačnik pa pričakuje, da agencija poroča o svojem poslovanju. Vendar direktor poročil enostavno noče predložiti. Blatenje Slovenije se širi po vseh kanalih,” je opozorila.

Evropske poslance je tudi opozorila, da v Sloveniji v preteklem tednu skoraj ni bilo zaznati najnovejše ameriške raziskave organizacije Freedom House, ki ugotavlja, da se je v lanskem letu indeks svobode za Slovenijo izboljšal in je bil celo najboljši v zadnjih petih letih. “To je odgovor za tiste, ki jih skrbi zaton demokracije. Kot mlada država pa se, žal, še vedno soočamo s posledicami preteklosti. Monopoli izčrpavajo državo in zavirajo naš razvoj. Krčevito se borijo za svoj obstanek. Tudi preko medijev, ki jih obvladujejo. Obtoževanje na podlagi prirejenih časopisnih člankov in lažnih pričevanj je za Slovenijo škodljivo in podcenjujoče,” je še povedala Tomčeva in na koncu razprave ponovila povabilo predsednika slovenske vlade na preiskovalno misijo v Slovenijo.

A. M.