Slovenija s kar dvema vodilnima v kriminalistični preiskavi

Levica v Sloveniji obvladuje vse pomembnejše državne organe in včeini medijev. Kar še odstopa bodo kmalu zamenjali.

Z imenovanjem Roberta Goloba za predsednika vlade in Nataše Pirc Musar za predsednico republike se je v Sloveniji prvič v zgodovini države zgodilo, da sta dve vodilni osebi v kriminalistični preiskavi. Početje obeh namreč preiskujejo kriminalisti, Pirc Musarjevo so že kazensko ovadili.

 

Zoper Goloba policija vodi predkazenski postopek. Med drugim preiskuje njegovo ravnanje in ravnanje drugih vodilnih v Gen-I v času, ko je to večinsko državno podjetje še vodil in obvladoval Golob.

Neuradno gre za sporno poslovanje hčerinske družbe Gen-I iz Beograda, o katerem so se nekateri mediji razpisali že pred volitvami. Ta naj bi denar na podlagi svetovalnih pogodb nakazovala nekemu podjetju v Črno goro. Pod drobnogled so kriminalisti vzeli tudi načrte delne privatizacije družbe Gen-I.

Primer preiskujejo v Nacionalnem preiskovalnem uradu, kjer pa naj bi po pisanju medijev Golobov favorit Darko Muženič, direktor NPU, že poskrbel, da so primer prevzeli Golobu naklonjeni ljudje.

Zoper Pirc Musarjevo pa je policija že končala del preiskave in zoper njo na okrožno državno tožilstvo vložila kazensko ovadbo. Ovadba se nanaša na kaznivo dejanje ponareditve poslovnih listin in naj bi zadevala način plačila honorarja v času, ko je bila Pirc Musarjeva predsednica Rdečega križa Slovenije.

Njen zavod Info hiša naj bi namreč leta 2015 izdal fiktiven račun Rdečemu križu za storitev pravnega svetovanja v vrednosti 778 evrov. Tega svetovanja njen zavod naj ne bi izvedel, Pirc Musarjeva pa naj bi takrat tako poskušala dobiti izplačan honorar za poslovodenje za mesto predsednice RKS.

A. M.