Skupina iz trgovine ukradla za 200 evrov mesnih izdelkov

Posavski policisti so imeli v ponedeljek obilico dela zaradi zmikavtov, ki so kradli ob koncu tedna. Privoščili so si vse – od suhomesnih izdelkov, sesalcev, palet do živih ovc.

 

Med drugim so policisti v ponedeljek obravnavali tatvino artiklov iz trgovine v Kostanjevici na Krki. Tja so jih poklicali okoli poldneva, ker so pri pregledu posnetkov videonadzornega sistema ugotovili, da je bila v soboto, nekaj pred 18. uro, v trgovini skupina oseb, ki je nabrala za nekaj več kot dvesto evrov suhomesnatih izdelkov in kozmetike. Pri odhodu iz trgovine so zamotili trgovko in vse skupaj iz trgovine odnesli brez plačila.

Podobno zgodbo so policistom povedali tudi v tehnični trgovini v Novem mestu. Pogrešajo dva sesalca, znamke Rumbo in Combo, v vrednosti 899 evrov. Moški in ženska sta jih odnesla iz trgovine brez plačila že 18. avgusta.

Na Senovem pa so v ponedeljek dopoldne ugotovili, da so neznanci iz odprtega skladišča podjetja med vikendom odnesli 280 lesenih palet (t. i. evropalet) in s tem povzročili za skoraj 3000 evrov škode.

V soboto ali nedeljo so storilci iz ograjenega pašnika ob cesti Leskovec–Brusnice odnesli štiri ovce. Lastnika, ki živi dvesto metrov stran, so oškodovali za osemsto evrov.

A. M.