Skoraj 7000 podpisov peticije proti vzpostavitvi azilnega doma na Obrežju

Skoraj 7000 podpisov peticije proti vzpostavitvi azilnega doma na Obrežju.

Podpisi so bili včeraj dopoldne predani tajniku Generalnega sekretarirata Vlade Republike Slovenije z namenom, da vlada prisluhne svojim državljanom.

Župan Ivan Molan je ob odhodu predstavnikov civilne iniciative na sedež Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije dejal, da je Občina Brežice od leta 2015 dokaz solidarnosti in humanosti, zato je Občina s Policijo pristala na razširitev Registracijsko migrantskega centra na Obrežju, ki naj bi povečal varnost, onemogočil prosto gibanje migrantov po občini in širše ter poskrbel za njihovo osnovno oskrbo na enem mestu (sedaj sta na območju občine Brežice dva registracijsko migrantska centra – na Obrežju in v Brežicah). Določena lokacija za postavitev azilnega doma pa je absolutno neprimerna.

”Popolno presenečenje pa je bilo, da je Vlada sprejela sklep, da poleg tega želi vzpostaviti azilni dom, v katerem veljajo drugačna pravila gibanja, ki bi poslabšala našo varnost, še dodatno obremenila že tako izčrpano socialno službo in policijo ter povečala tihotapstvo. Temu v lokalni skupnosti nasprotujejo krajani KS Jesenice na Dolenjskem in Velika Dolina, soglasno podporo je podal tudi Občinski svet, sedaj pa so se podpisi podpore pridružili še ostali, ki so v slabem tednu dni prispevali skoraj 7000 podpisov,” je poudaril župan.

20240411_090040

Vir: Občina Brežice