Siol: Lektorirajo za Petana in tajkune

Bojan Petan (vir: družbena omrežja)

“Moj asistent je podal le slovnične popravke,” je Tanja Fajon državo ta teden presenetila z opisom svoje vloge pri nastanku poročila komisije Sophie in ‘t Veld. Kul opozicija, katere članica je Fajonova, pa je zahtevala razpravo odbora za nadzor proračuna o dogajanju v energetiki, kjer si, kot smo opozorili na Siolu, plače pomembni direktorji, tako vsaj kaže, izplačujejo mimo omejitev, ki jih določa zakon. 

Za zdaj ni informacij, da bi policisti in tožilci preverjali pri Robertu Golobu in njegovih nadzornikih, ali so res kršili zakon za velike finančne koristi. 

Policisti pa že raziskujejo, kaj se je dogajalo v tednih pred objavo tajnih prisluškovanj ministru Andreju Vizjaku (SDS). Bili so poskusi trgovanj in izsiljevanj in tudi že prva policijska zaslišanja, kdo je ponujal te posnetke, komu vse in koliko denarja je hotel imeti, preden je za diskreditacijo Vizjaka POP TV objavil posnetke tajnih prisluškovanj pred 14 leti, kako je takratni minister za gospodarstvo prepričeval proti prevzemu tajkuna, ki je bil pred tem v LDS, Bojana Petana.

V LDS je bil ob Petanu tudi Robert Golob. Vizjaku prevzema ni uspelo preprečiti. V številnih medijih Vizjaka danes kritizirajo, ker je poskušal preprečiti prevzeme, ki so bili katastrofa za državni proračun, in ne zaradi tega, ker mu to ni uspelo. Lektorirajo zgodovino za Petana in tajkune.”

Tako je v današnji kolumni zapisal Peter Jančič, urednik portala Siol.net.

Celotno kolumno o tedenskem dogajanju lahko preberete na povezavi: Veliko lektoriranje Tanje Fajon, Roberta Goloba in Bojana Petana – siol.net

M. P.