Sinočnji protest za več obolelih in mrtvih v Ljubljani ni uspel

Zoran Stevanović.

Čeprav so organizatorji sinočnjega protesta pred državnim zborom napovedovali, da se ga bo udeležilo 100.000 ljudi, se to ni zgodilo. Na Trgu republike se je zbralo le od tri do štiri tisoč ljudi, ki so se po uri in pol razšli. Protest je bil sicer uperjen proti ukrepom, za zajezitev epidemije, torej je šlo za protest za več obolelih in mrtvih.

Vsa dognanja epidemiologov in infektologov namreč kažejo, da ukrepi pomagajo učinkovito preprečevati nove okužbe, s tem pa tudi nove smrti.

Po ugotovitvah Instituta Jožef Stefan tudi uvedba pogoja PCT pozitivno vpliva na omejevanje okužb, saj se število teh po uvedbi pogoja več ne povečuje tako hitro kot pred tem.

Protest pred parlamentom je sicer organiziral občinski svetnik v Kranju, nekdanji član Jelinčičeve SNS in večkratni kandidat za župana Kranja Zorana Stevanović. Ta je ustanovitelj stranke Resni.ca, ki se očitno želi okrepiti s škodljivo poticepilsko retoriko, ne glede na vso škodo, ki jo ta povzroča.

Stevanovića sicer sodno preganja kranjska občina, in sicer zaradi zlorabe javnih sredstev. Iz javnega denarja naj bi si namreč prisvojil 2000 evrov za svoje odvetniške stroške. Šlo naj bi za sredstva iz postavke proračuna za svetniške skupine. “Ker se na dopis MOK g. Stevanović ni odzval, niti ni vrnil zahtevanih sredstev, smo pripravili in 1. septembra 2021 zoper njega vložili tožbo, s katero smo zahtevali vračilo sredstev skupaj z zamudnimi obrestmi od dneva prejete koristi dalje,” je za Novo24TV sporočila Mestna občina Kranj.

A. M.