Si Golob želi, da bi imela Slovenija slabše gospodarske kazalce?

Predsednik vlade Robert Golob se v zadnjem času zapleta v nekatere nenavadne izjave, ki jih nekateri pripisujejo začetni nerodnosti, spet drugi nepoznavanju stvari, kar je logična posledica t. i. novih obrazov. Nenavadna je bila denimo njegova izjava, ki jo je bilo razumeti, kot da bi bilo bolje, da Slovenija ne bi imela tako dobrih ekonomskih kazalcev.

 

Izjavo v tem smislu je Golob izrekel po nedavni objavi izračunov Evropske komisije glede tega, koliko sredstev bo posamezna država EU dobila kot pomoč po okrevanju zaradi epidemije. Slovenija bo namreč iz tega naslova dobila za 286 milijonov manj, kot so sprva izračunali na Evropski komisiji, ker so bili njeni gospodarski kazalci pod vlado Janeza Janše boljši, kot so predvidevali v Bruslju, in zato posledično potrebuje manj pomoči.

Ob tem je Golob po poročanju STA dejal, “da bi bilo bolje, da se to ne bi zgodilo in bi vnaprej poskrbeli za to, da do tega ne bi prišlo”. Kaj je mislil s tem, ni jasno, razumeti pa je bilo, da bi bilo bolje, da bi Slovenija imela slabše gospodarske rezultate, kot jih je imela, kar je dokaj nerodna, celo nenavadna izjava.

A. M.