Sezona kraje pridelkov se začenja: Z njive ukradli 150kg krompirja

Slika je simbolična

S PU Novo mesto so sporočili, da so na Mrtvicah na območju PP Krško v noči na 27. 6. neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 150 kg krompirja.


PROMETNA VARNOST

Policisti  PP  Krško  so  bili okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči pri Veliki  vasi  pri Krškem.  Opravili  so ogled in ugotovili, da je 33-letna voznica  osebnega  avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad  vozilom  in  s  ceste  zapeljala v jarek. Lažje poškodovano voznico so reševalci  oskrbeli  in  odpeljali  v  bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Okoli  14.30  so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford Mondeo moldavskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je državljan Ukrajine v vozilu prevažal štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega  dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli  k  preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

PU Novo mesto