Seznam za cepljenje na portalu e-uprava bo usklajen s seznami osebnih zdravnikov

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je pojasnil nekatere zaplete, ki so se pojavili pri prijavah na cepljenje. Do zdaj je namreč veljalo, da bo cepljenje neprednostnih skupin potekalo glede na izkazan interes na portalu e-uprave, včeraj pa je zdravstvena inšpektorica Deana Potza dejala, da za cepljenje ni dovolj, da nekdo izrazi interes na e-upravi, ampak je treba obvezno kontaktirati osebnega zdravnika.

 

Na NIJZ zdaj pojasnjujejo, da so bili do zdaj cepljeni prebivalci Slovenije iz prednostnih starostnih in poklicnih skupin, ki so jih na cepljenje pozvali osebni zdravniki ali pa so se cepili organizirano v okviru poklicne skupine. V nadaljevanju pa je predvideno, da se seznam vseh državljanov, ki so izrazili interes za cepljenje na portalu e-uprava, prenese in uskladi s seznami njihovih osebnih zdravnikov, ki bodo izvedli vabljenje in cepljenje proti covidu-19. Usklajevanje seznamov in obveščanje zdravnikov o vseh, ki so izrazili interes za cepljenje preko portal e-uprava, je predvideno v aprilu.

V tem obdobju pa vsem, ki se želijo cepiti, predlagajo, da svoj interes sporočijo tudi osebnemu zdravniku. To je tudi najbolj zanesljiv način, da kar najhitreje pridete do cepljenja.

M. P.