Sevniški zdravstveni dom prejel pomembna certifikata kakovosti

Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Na Gradu Sevnica je v torek potekala slovesnost Zdravstvenega doma Sevnica ob prejetju certifikata ISO 9001-2018 in mednarodnega akreditacijskega standarda za zdravstvene organizacije AACI. Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor. Istočasno je potekala predstavitev monografije o življenju in delu sevniškega zdravnika prim. mag. Jurija Pesjaka in njegove žene Marije Rot Pesjak.

Monografijo je napisal Oskar Zoran Zelič. Certifikata sta priznanje za večletno delo in prizadevanja na področju kakovosti in varnosti pri delu sevniškega zdravstvenega doma, na primarni zdravstveni ravni pa sta bila podeljena prvič. Certifikata med drugim pomenita, da vodstvo še posebno skrb namenja kakovostnemu vodenju in odnosu do pacientov.

Na prireditvi je podjetje Tanin prispevalo sredstva za nov ultrazvok.

Zdravstveni dom Sevnica je sicer znan tudi po certifikatu Družini prijazno podjetje. Slednje pomeni, da vpeljuje ukrepe za lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja zaposlenih, kot so na primer fleksibilni in skrajšani delovni čas, otroški časovni bonus, izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine ter obdaritev otrok zaposlenih.

M. R.