Sevniški štab CZ opozarja: “Razširjenost okužb se še vedno viša”

Sevnica (vir: občina)

Na vnovični tedenski koordinaciji na temo obvladovanja novega koronavirusa se je sestal štab Civilne zaščite občine Sevnica. Med drugim so predstavniki Civilne zaščite, Občine Sevnica, Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Območnega združenja Rdečega križa Sevnica in KŠTM Sevnica ugotovili, da se število okužb v občini viša, zato so pozvali k spoštovanju ukrepov.

 

Po podatkih Sledilnika za covid je bila regija Posavje na dan 8. december 2020 na prvem mestu po 14-dnevnem povprečju okužb na 100.000 prebivalcev. Povprečje v državi je bilo 1445,5 aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev, za Sevnico pa to povprečje znaša 1575,8 okužb na 100.000 prebivalcev.

Zgovoren je tudi podatek, da je bilo od 30. novembra do 6. decembra med vsemi brisi, ki jih je odvzel Zdravstveni dom Sevnica, pozitivnih kar 42 odstotkov testov.

Štab sevniške Civilne zaščite zato poziva vse občanke in občane k doslednemu izvajanju zaščitnih ukrepov, ki preprečujejo širjenje bolezni. Zdravstvena stroka še posebej poziva k doslednemu spoštovanju ukrepov in k ustreznim prilagoditvam tradicije decembrskih praznovanj v okviru družine, saj so prav druženja med najbolj kritičnimi viri okužb, so pozvali.

M. P.