Sevniška SDS za župana podpira neodvisnega kandidata Aleša Žiberta

Aleš Žibert (v sredini). Vir: Facebook.

V sevniški SDS so se odločili, da na letošnjih lokalnih volitvah ne bodo imeli svojega kandidata za župana, pač pa bodo podprli neodvisnega kandidata Aleša Žiberta, ki kandidira s podpisi volivcev.

Aleš Žibert, 34-letni magister inženir gradbeništva in direktor podjetja GeoDrill, se bo na volitvah pomeril z aktualnim županom Srečkom Ocvirkom.

Sevniški odbor SDS je ta teden oblikoval in na občinsko volilno komisijo vložil tudi seznam 24 kandidatk in kandidatov za občinske svetnike. Potrdil je še program sevniškega odbora SDS, ki vsebuje 15 ključnih točk za razvoj občine. Te bodo podrobneje predstavljene na srečanjih z volivci na terenu. Nosilci liste so Tomaž Lisec, Gregor Korene, Tanja Novšak in Ivan Orešnik, ki so tudi aktualni občinski svetniki SDS v sevniškem občinskem svetu. “Verjamemo, da bomo s predstavljeno listo dosegli vsaj sedem, morda celo osem ali prvič devet svetnikov, ki bodo na lokalnih volitvah izvoljeni v sevniški občinski svet,” je na predstavitvi liste izpostavil Lisec. Kot je dejal, gre med kandidati za delovne aktivne in v lokalnem okolju prepoznavne osebe iz različnih področij.

Nosilci liste kandidatov SDS za sevniški občinski svet.

Med ključnimi programskimi točkami so med drugim izpostavili ustvarjanje pogojev za nova delovna mesta ter gradnjo večjih ali manjših stanovanjskih sosesk, pravičnejšo ureditev in razporeditev komunalnega prispevka, pridobivanje državnih in evropskih sredstev za izvedbo projektov, večjo moč upravljanja krajevnih skupnosti in ustvarjanje prostorskih pogojev za bivanje in delovanje podjetij.

A. M.