Sevniška Civilna zaščita: Edini način za omejitev okužb je upoštevanje ukrepov

Na redni tedenski koordinaciji se je ta teden sestal razširjeni štab Civilne zaščite Občine Sevnica. Na sestanku so bili navzoči tudi predstavniki sevniške občine, zdravstvenega doma, gasilske zveze in policijske postaje. Podali so oceno trenutnega stanja na področju obvladovanja epidemije covid-19 v sevniški občini.

Kot ena ključnih je bila izpostavljena ocena, da nekoliko nižje število okužb ne pomeni boljšega stanja na splošno, saj se hospitalizacije in zapleti pri zdravljenju pojavljajo z zamikom. Zdravstveno osebje je zelo obremenjeno. Edini način za omejitev širjenja okužb je zato upoštevanje vseh predpisanih ukrepov, so izpostavili.

O področju vzgoje in izobraževanja se ugotovili, da se ukrepi izvajajo skladno z navodili pristojnega ministrstva. Nujno predšolsko varstvo poteka na treh lokacijah, in sicer v centralnem vrtcu Ciciban v Sevnici ter v vrtcih v Krmelju in na Blanci.

Občina je v sodelovanju z vrtci, ki so odprti, skladno z upravičenostjo organizirala tudi pripravo brezplačnih toplih obrokov za šolarje v času šolanja na daljavo.

Zbrana in na voljo za uporabo je tudi logistična oprema za vzpostavitev namestitve za covid-19 bolnike za potrebe zdravstva v občini Sevnica. Med dogovori sestanka je bil tudi ta, da se štab Civilne zaščite vključi v pomoč Rdečemu križu Sevnica z logistično podporo krvodajalski akciji, ki bo v mesecu decembru.

M. P.