Sevničan se je pri ribarjenju hudo poškodoval

Ribnik Loke pri Zagradcu (vir: Ribiška družina Sevnica)

Ob ribniku Loke pri Zavratcu, ki je v upravljanju Ribiške družine Sevnica, se je v nedeljo dopoldne zgodila neverjetna nesreča. 43-letni domačin se je odpravil na ribolov, nameraval je testirati svoje nove palice, da bo videl, kako daleč lahko vrže z njimi. Pri tem se je s palico dotaknil električnih žic in doživel udar električne energije.

Po grozovitev kriku ni kazal več znakov življenja. Ravno v tistem času pa sta se po glavni cesti pripeljala medicinska sestra in reševalec na urgenci, ki sta nemudoma začela z oživljanjem ponesrečenega. Kmalu so prispeli še reševalci in hudo poškodovanega domačina odpeljali v novomeško bolnišnico.

O nesreči je bila obveščena tudi Policijska uprava Novo mesto, od koder so za Slovenske novice, ki danes poročajo o tem, povedali, da so kriminalisti in kriminalistični tehniki opravili ogled in zbrali obvestila. Tako policisti kot v bolnišnici so udar električnega toka potrdili.

Navedli so, da je do tega najverjetneje prišli ob dotiku karbonske ribiške palice z nadzemnim visoko napetostnim vodom. Zakaj se je poškodovani odločil za ribarjenje ravno v tistem delu ribnika, kjer potekajo električne žice, pa še vedno ostaja neznanka.

Na PU Novo mesto so povedali, da je 43-letnik zaradi hudih poškodb še vedno v smrtni nevarnosti.

M. P.