Sevnica znova prostovoljstvu prijazna občina, v Krškem razglasili naj prostovoljce

Slovenska filantropija je v okviru letošnjega tedna prostovoljstva Občini Sevnici že tretjo leto zapored podelila naziv Prostovoljstvu prijazno mesto, Naziv je prejela kot ena izmed 21 slovenskih občin. V Krškem pa so razglasili naj prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo.

 

Občina Sevnica je naziv Prostovoljstvu prijazno mesto prejela zaradi sistematičnega spodbujanja prostovoljstva in zagotavljanja podpore delovanju prostovoljskih organizacij, na prireditvi v Kulturnem domu Črna na Koroškem pa ga je prevzel župan Srečko Ocvirk.

Kot so ob tem zapisali na občini, se s ponosom in hkrati z veliko mero odgovornosti zavedajo, kako številčno se občani vključujejo v raznolike prostovoljske aktivnosti. Pri tem jim pomaga tudi občina, ki finančno podpira številne dobrodelne dogodke. “Prostovoljskim organizacijam zagotavljamo sistemsko finančno podporo za programe, redno delo, izobraževanja in usposabljanja, pa tudi možnost uporabe prostorov. Podpiramo tudi program Sopotniki, v sklopu katerega prostovoljci opravljajo prevoze za starejše občane. Skrbimo pa tudi za promocijo prostovoljstva v okviru Dneva za spremembe,” so zapisali.

V Krškem pa so razglasili naj prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo. Naj prostovoljska organizacija je postala Zveza prijateljev mladine Krško. Za naj prostovoljko v kategoriji nad 30 let je bila razglašena Đurđa Braje, v kategoriji do 30 let pa Katarina Brodnik. Vsi omenjeni so nagrado prejeli na zaključnem dogodku v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva v Dvorani v parku v Krškem.

Brajetova je aktivna prostovoljka Zveze prijateljev mladine Krško, ki izvaja delavnice za otroke in mladostnike, svetuje na TOM telefonu, predava, hkrati pa je tudi ustanoviteljica neprofitnega društva za motivacijo razvoja osebnosti FOKUS KRŠKO. Brodnikova pa je prostovoljka in animatorka v okviru Mladinske točke Raka. To leto so ji tudi zaupali in predali vlogo vodje. Skrbi za program in odgovorno opravlja delo z otroki, hkrati pa je tudi prostovoljka v projektu Žurajmo brez drog in alkohola.

M. P.