Sevnica: Zasegli dva avtomobila

(vir: pixabay.com)

Sevniški policisti so včeraj zasegli dva osebna avtomobila, oba voznika sta bila pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja.

Najprej so jih včeraj zjutraj, okoli pol sedme ure, poklicali v lokal na Planinski
cesti v Sevnici, da je k njim prišel gost z avtom. Dobesedno. Sevniški policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik med vožnjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez pločnik in zapeljal na teraso lokalo ter trčil v prazen stol, zraven pa zadel še stol z gostom, ki je padel s stola, a se ni poškodoval.

Alkotest je pokazal 1,05 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so uvedli postopek o prekršku in mu zasegli avto.

V noči iz torka na sredo je strojevodja vlaka v Račici (občina Sevnica) pod progo opazil avtomobil in o tem obvestil sevniške policiste. Ti so ugotovili, da je 50-letni voznik zapeljal izven vozišča v jarek ob železniški progi in tam obstal. Alkotest je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so uvedli postopek o prekršku in mu zasegli avto.

M. P.