Sevnica: Športnika leta rokometaš in košarkarica

Foto: Občina Sevnica

V četrtek je v Sevnici potekala prireditev Športnik leta, ki je izpostavila najsvetlejše sevniške športne dosežke, zaznamoval pa jo je razgiban in športno obarvan spremljevalni program.

Športnik in športnica leta

Športnik leta občine Sevnica 2017 je postal rokometaš Blaž Janc, športnica leta je košarkarica Aleksandra Krošelj, najbolj perspektivna športnika pa sta Žan Škoda in Maša Medvešek, ki odlične rezultate dosegata na področju ju-juitsa. Naziv športni osebnosti sta za življenjsko delo na področju športa prejela Estera Savič Bizjak in Ludvik Cvirn, so v sporočilu za javnost obvestili iz sevniške Občine.

Jubilejna priznanje

Športna zveza Sevnica je ob tej priložnosti podelila tudi jubilejna priznanja klubom in društvom, ki so v letu 2017 obeležili okrogli jubilej delovanja.

Veteranskemu rokometnemu klubu Sevnica je bilo podeljeno priznanje za 10 let delovanja,  Košarkarskemu klubu Sevnica za 15 let, Judo klubu Olimpija KrmeljOdbojkarskemu društvu Bombe Sevnica in Klubu malega nogometa Sevnica pa za jubilejnih 20 let delovanja. Šahovski klub Milan Majcen Sevnica je dopolnil 60, Športno društvo Partizan Sevnica pa 65 let delovanja.

25 let je lani obeležil Atletski klub Sevnica. Športna zveza Sevnica je klubu poleg jubilejnega priznanja podelila tudi posthumno priznanje za Rafka Povheta, ustanovitelja in dolgoletnega trenerja kluba. Sine Karlovšek je v imenu atletov športni zvezi predal trenirko Rafka Povheta, ki bo uokvirjena na častnem mestu v Športnem domu Sevnica.

Osrednji gost dogodka je bil selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič, ki je bil v družbi župana občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednika Športne zveze Sevnica Roka Vodenika tudi podeljevalec priznanj.

Športno prireditev so s prikaz vaj in plesno-akrobatskimi nastopi popestrili: Plesna šola Lukec SevnicaŠportno društvo Partizan Sevnica in člani plesnega krožka Osnovne šole Krmelj.

Foto in vir: Občina Sevnica

K. J.