Sevnica: Škoda po neurju bo povrnjena, v pripravi projekt za gradnjo novega doma za starejše

(vir: Tomaž Lisec, FB)

Občino Sevnica sta včeraj obiskala kar dva ministra: dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, in Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino in socialne zadeve, slednji je občino obiskal na povabilo sevniškega poslanca Tomaža Lisca in podprl idejo o novem domu za ostarele v Sevnici.

Ministrica Pivčeva si je ogledala posledice škode po neurju na kmetijah v Leskovcu v Podborštu, v Loki pri Zidanem Mostu in v Šentjurju na Polju. Skupna škoda, ki jo je silovito neurje z močnih vetrom in točo konec avgusta povzročilo v zahodnih predelih občine Sevnica, je trenutno ocenjena na okoli štiri milijone evrov. Ministrica je po ogledu obljubila različne oblike pomoči, je nato na družbenih omrežjih zapisal sevniški poslanec Tomaž Lisec.

Minister Cigler Kralj pa se je odzval vabilu Tomaža Lisca. Ob 17. uri si je ogledal dom upokojencev Sevnica, ob 18. uri je v Kulturni dvorani Sevnica sledil vsebinski sestanek s predstavniki občine, domov upokojencev Sevnica in Impoljca, poslancem Tomažem Liscem in drugimi lokalnimi predstavniki.

Na srečanju z vodstvom Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca in Občine Sevnica so govorili o soočanju z epidemijo covid-19 in problematiki skrbi za starejše. “Minister je podprl idejo o novem domu za ostarele v Sevnici,” je ob tem sporočil Lisec.

DUO Impoljca sicer deluje na 3 enotah: institucionalno varstvo odraslih oseb s posebnimi potrebami (295 mest), DU Sevnica (95 mest) in DU Brežice (156 mest). Tudi minister je sporočil, da je zaradi povečanega povpraševanja v pripravi projekt gradnje novega doma upokojencev v Občini Sevnica (za osebe z demenco).

Več fotografij z včerajšnjih obiskov ministrice in ministra v Občini Sevnica si oglejte v galeriji (za povečanje kliknite na sliko).

 

M. P.