Sevnica: Praznično obarvani dogodki

pexels.com

Božično-novoletne praznike bodo številna društva ta konec tedna obeležila z veliko predvsem glasbeno obarvanimi dogodki po območju celotne občine.

Danes, 24. decembra, ob 16. uri, vabi Vokalna skupina Amabile z gosti na tradicionalni božični koncert v cerkev na Logu.

Športno-kulturno društvo Večno mladi Šmarčna, vabi danes in jutri ob 18. uri na ogled živih jaslic ob gozdu na Šmarčni.

Na božični dan, 25. decembra, bo v sklopu Vencembra potekal Božični pohod na Lovrenc, ki se pričenja ob 15. uri z zborom na trgu v Loki pri Zidanem Mostu. Istega dne ob 19. uri na koncert božičnih pesmi v boštanjsko farno cerkev vabi Mešani pevski zbor Župnije Boštanj, v dvorani pri osnovni šoli v Šentjanžu pa se ob 19:30 pričenja božično-novoletni koncert Godbe slovenskih železnic iz Zidanega Mosta z gostjo večera Katayo.

Kulturno društvo Godba Blanški vinogradniki z gosti prireja 17. tradicionalni božično-novoletni koncert 26. decembra ob 18. uri v dvorani Osnovne šole Blanca. Nastopajo: Ognjeni muzikanti, Kvartopirci, Mešani pevski zbor Lisca Sevnica, ansambel Banovšek in Joži Kališnik.

V ponedeljek, 26. decembra, ob godu izročilnega zavetnika konj sv. Štefana, se bodo po Sloveniji zvrstili blagoslovi konj, tudi v sevniški občini. V Šentjanžu bo blagoslov v organizaciji Društva rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž ob 10:30 na parkirnem prostoru pri Krajevni skupnosti Šentjanž, v Vranju v organizaciji Društva konjerejcev in konjenikov Sevnica pa ob 11:30.

N. N.