Sevnica: Pogovori o zmanjšanju hrupa na Radni

Sestanek na občini z županom, navzoč tudi poslanec Tomaž Lisec

Državni sekretar dr. Božo Predalič in v. d. generalnega direktorja Direktorata za logistiko Matjaž Vede sta včeraj obiskala Policijsko postajo Sevnica. Skupaj z direktorjem Policijske uprave Novo mesto Janezom Ogulinom in komandirjem Danielom Žnideričem so si ogledali prostore postaje in potek sanacijskih del.

V nadaljevanju so se sestali z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom in se pogovarjali o medsebojnem sodelovanju in strelišču Radna, ki so si ga tudi ogledali. Navzoč je bil tudi sevniški poslanec Tomaž Lisec.

Poslanec Lisec je zapisal, da so na obisku pri županu in v nadaljevanju pri ogledu strelišča Radna potekali pogovori o zmanjšanju hrupa.

Poudaril je, da je v državnem zboru že vložen zakon, ki bo zmanjšal hrup pri strelnem orožju, pripravilo pa se bo tudi pismo o nameri, da Ministrstvo za notranje zadeve in občina z vlaganji še izboljšata pogoje življenja ljudi, ki živijo v okolici oz. jih moti hrup s strelišča.

Lisec je še poudaril, da od leta 2013 dalje ni nobena vlada imela posluha za strelišče Radna, zdaj se to spreminja.

Državni sekretar dr. Božo Predalič in v. d. generalnega direktorja Direktorata za logistiko Matjaž Vede sta se včeraj sestala z direktorjem Policijske uprave Novo mesto Janezom Ogulinom in komandirjem Policijske postaje Sevnica Danielom Žnideričem. | Avtor MNZ
Na fotografiji, od leve: poslanec Tomaž Lisec, župan Srečko Ocvirk in državni sekretar dr. Božo Predalič

Vir in foto: mnz.si

M. P.