Sevnica po novem z dvema poslancema v državnem zboru

Včeraj je v poslanske klopi ob začetku seje DZ sedel Jernej Žnidaršič, ki bo kot nadomestni poslanec Svobode nasledil novega ministra za javno upravo Franca Propsa.

Novoemu ministru za javno upravo Francu Propsu, ki je v torek prevzel ministrske posle, je namreč z imenovanjem na ministrsko mesto prenehala poslanska funkcija. Tako se je Poslanski skupini Svobode včeraj kot nadomestni poslanec pridružil Jernej Žnidaršič. 

43-letni Žnidaršič je diplomirani inženir tehnolog, ki je delovne izkušnje nabiral kot operater v obratovanju Termoelektrarne Brestanica, bil je sistemski inženir pri izgradnji hidroelektrarn na Spodnji Savi ter vodja operative obratovanja in vzdrževanja v podjetju Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS). Na listi Gibanja Svoboda je na lanskih državnozborskih volitvah kandidiral v volilnem okraju Sevnica, kjer je prejel 3767 oziroma 31,84 odstotka glasov.

Tako ima Sevnica v državnem zboru dva poslanca Tomaža Lisca iz opozicijske SDS in Jerneja Žnidaršiča iz Gibanja Svobode. Kot zanimivost naj dodamo, da sta sevniška poslanca bratranca.