Sevnica: Nadvoz nad Savsko cesto dobiva obliko

Vir: občina Sevnica.

V Sevnici v okviru komunalnega opremljanja tamkajšnje poslovne cone gradijo tudi nov nadvoz nad Savsko cesto. Ta v teh dneh že dobiva svojo podobo. Trenutno gradijo osnovne podpornike nadvoza, manjka še povezava nad samo železniško progo.

Po načrtu bosta oba podpornika nadvoza zgrajena predvidoma do konca leta.

Sledila bo gradnja armiranobetonske plošče med obema podpornikoma in navezovalne ceste na nadvoz. Nato bo nadvoz preko novega priključka navezan na območje bodočega krožnega križišča Šmarje na regionalni cesti Sevnica–Planina, ob obstoječem nadvozu v Šmarju. Gradnja krožnega križišča je načrtovana za leto 2022, investicijo pa bo vodila direkcija RS za infrastrukturo.

Občina je v teh dneh z izvajalcem, podjetjem Rafael, podpisala tudi pogodbo za izgradnjo dodatnega, 25-metrskega armiranobetonskega zidu v podaljšku krila desnega opornika, v smeri proti bodočemu krožišču Šmarje. Njegova gradnja je nujna za dokončanje nadvoza, vrednost pogodbe je 67.000 evrov, so sporočili iz občine.

Skupna vrednost projekta znaša 1,4 milijona evrov, pri čemer bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 831.000 evrov, država 277.000 evrov, ostalo pa občina. Projekt naj bi bil zaključen do konca prihodnjega leta.

A. M.