Sevnica: Mozaik v nastajanju

Foto: Družinski inštitut Zaupanje

V okviru projekta Večgeneracijski center Posavje, ki ga izvajajo na Družinskem inštitutu Zaupanje, v prostorih MC Sevnica je v mesecu aprilu nastajal velik stenski mozaik, na katerem bodo upodobljeni različni sevniški in mladinski motivi (sevniški grad, mlada lipa, mladi v njihovih dejavnostih …).

Navdihujočo grafično podobo mozaika je oblikovala sevniška slikarka Irena Ameršek, izvedbeni del pa poteka pod vodstvom izkušene mozaičarke Nataše Žičkar. Pri nastajanju mozaika so sodelovali in izkušnje nabirali uporabniki ter številni prostovoljci različnih generacij.

»Z izdelovanjem mozaika se tako med mlade prenaša znanje s področja te umetnosti, s skrbno izbranimi motivi pa se med njimi krepi identiteta našega kraja in ponazarja pomen mladih za našo družbo.«

Kot je sporočil Damijan Ganc, so se ob izdelavi mozaika »na lastne oči prepričali o očarljivosti te umetnosti. Verjamemo, da bo na podlagi te zanimive in koristne izkušnje tudi v sevniških domovih nastalo še veliko novih umetnin.«

Izvedbo mozaika omogočajo sofinancerji programa Večgeneracijski center Posavje (MDDSZEM, Občina Sevnica in podjetje HESS d.o.o.) ter KŠTM Sevnica. Posebej pa se zahvaljujejo podjetjema Extra-Form (Boštanj) in Keracel (Škocjan), ki sta prispevali keramični material za izdelavo mozaika.

Vir: Družinski inštitut Zaupanje

K. J.