Sevnica marca med občinami z največjim upadom brezposelnosti

Slika je simbolična.

Število brezposelnih je tudi marca upadlo. Konec meseca je bilo na Zavodu RS za zaposlovanje registriranih 60.534 brezposelnih, kar je 6,6 odstotka manj kot februarja in 26,7 odstotka manj kot pred letom dni. Brezposelnost je tako po navedbah zavoda druga najnižja v zgodovini države. Bolje je bilo le še leta 2008, ko je vlado vodila prva vlada Janeza Janše.

 

Tako kot februarja se je tudi marca brezposelnost na mesečni ravni zmanjšala v vseh območnih službah. Največji upad so imeli v Murski Soboti, sledili so Ptuj, Kranj, Maribor, Velenje, Celje, Ljubljana, Koper, Nova Gorica, Novo mesto, Trbovlje in Sevnica.

Med tistimi, ki so se zaposlili, je bilo največ tajnikov, delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, prodajalcev, delavcev za preprosta dela pri nizkih gradnjah, izvajalcev suhomontažne gradnje, štukaterjev, čistilcev, strežnikov in pomočnikov v uradih in hotelih, zidarjev, skladiščnikov in uradnikov za nabavo in prodajo, natakarjev, komercialnih zastopnikov za prodajo in voznikov osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil.

A. M.