Sevnica: Kandidaturo za župana napovedal Aleš Žibert

Aleš Žibert (v sredini). Vir: Facebook.

Na tokratnih lokalnih volitvah bosta v Sevnici za župana kandidirala najmanj dva kandidata. Potem ko na volitvah 2018 dolgoletni župan Srečko Ocvirk ni imel protikandidata, je tokrat kandidaturo za župana napovedal Aleš Žibert, ki se zdi resen tekmec aktualnemu županu.

 

Žibert je 34-letni magister inženir gradbeništva in direktor podjetja GeoDrill. Kot pravi, se je za kandidaturo odločil, ker želi aktivno prispevati k samemu razvoju občine. “S svojim mladostniškim zagonom, svežo energijo in povezljivostjo želim uresničiti ključne točke. To so napredek občine, razvojna naravnanost in povezovalnost,” pravi.

Želi si, da bi gospodarstvo zadihalo s polnimi pljuči in da se razvija poljedelstvo. “Želim, da mladi dobijo priložnost, da ostanejo tu, da preprečimo beg možganov. Želim si tudi, da bi starejši začutili, da so zaželeni v družbi,” je dejal ob predstavitvi kandidature. Glede samega programa pa je dejal, da ga bo podrobneje predstavil med samo volilno kampanjo, ki se bo uradno začela čez mesec in pol.

Kandidiral bo kot neodvisni kandidat, pri čemer si nadeja široke podpore političnih strank, društev, interesnih dejavnosti in posameznikov.

A. M.