Senovo: Trčil v gostinski lokal

Slika je simbolična

1. 6. nekaj pred 14. uro je prišlo do prometne nesreče na Senovem, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v vrata gostinskega lokala. Policisti so 57-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus in strokovni pregled. V litru izdihanega zraka je imel 1,51 miligramov alkohola (3,1 g/kg). Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

2. 6. nekaj pred 14. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 187 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 57 km/h. 45-letnemu državljanu Srbije so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

31. 5. okoli 15.30 je prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorista in voznice osebnega avtomobila pri kraju Stolovnik na območju PP Krško. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 15-letni motorist, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil 29-letne voznice. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. O kršitvah cestno prometnih predpisov 15-letnika bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PU Novo mesto