Senovo: Dobrodelni koncert za tekmovanje učenk v ZDA

Osnovna šola Senovo (vir: Wikipedija)

Tri učenke Osnovne šole XIV. divizije Senovo, z mentorico Leo Opravž, so se kvalificirale na zadnjo stopnjo tekmovanja v znanju (WSC), kjer se pomerijo le najboljši na svetu (Tournament of Champions). Tekmovanje se bo odvijalo med 15. 11. in 22. 11. 2018 v Združenih državah Amerike, na prestižni univerzi Yale, v bližini New Yorka.

Udeležba je povezana z znatnimi finančnimi stroški (okoli 10.000 evrov). Zato bodo na šoli organizirali dobrodelni koncert, je sporočil ravnatelj Vinko Hostar.

Dobrodelni koncert bo naslednji petek, 26. oktobra 2018, ob 19. uri v kulturni dvorani Doma XIV. divizije na Senovem.

Nastop na dobrodelnem koncertu so že potrdili: Rebeka Dremelj, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Senovo, Klara Moškon, Folklorna skupina DKD Senovo, Mladinski pevski zbor OŠ Senovo in Prvošolčki OŠ Senovo.

O tekmovanju WSC

Tekmovanje WSC je mednarodno tekmovanje, kjer učenci in dijaki v angleščini izkazujejo svoje znanje iz različnih področij: zgodovine, naravoslovja, umetnosti, sociologije, psihologije in medsebojnih odnosov.

Osnovnošolci in dijaki so se februarja 2018 pomerili na regijskem tekmovanju v Ljubljani, in sicer v ekipni debati, kreativnem pisanju esejev in dveh preizkusih znanja iz navedenih šestih področij.

Na tem tekmovanju so bile učenke OŠ Senovo zelo uspešne, saj so osvojile štiri zlate in pet srebrnih medalj ter si s tem zagotovile uvrstitev na naslednjo stopnji tekmovanja, ki se je odvijalo meseca julija 2018 v Barceloni (Španija). Tokrat so bile učenke še uspešnejše, saj so med 2150 udeleženci iz 56 držav osvojile kar enajst medalj (pet zlatih in šest srebrnih) ter se kvalificirale na zadnjo stopnjo tekmovanja, kjer se pomerijo le najboljši na svetu (Tournament of Champions).

M. P.