Še ni dobro zasedla položaja, jo že pozivajo k odstopu

Nataša Pirc Musar

V državnem zboru je včeraj prisegla nova predsednica države Nataša Pirc Musar. A še preden je dodobra zasedla stolček, je nanjo padla grda senca nepravilnosti. Na tožilstvu so namreč potrdili, da jo je policija kazensko ovadila.

Po poročanju medijev, je kazensko ovadbo policije prejelo Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Nanaša se na kaznivo dejanje ponareditve poslovnih listin. Njen zavod Info hiša naj bi namreč leta 2015 izdal fiktiven račun Rdečemu križu za storitev pravnega svetovanja v vrednosti 778 evrov. Tega svetovanja njen zavod naj ne bi izvedel, Pirc Musarjeva pa naj bi takrat tako poskušala dobiti izplačan honorar za poslovodenje za mesto predsednice RKS.

“Šlo je za plačilo honorarja, ki je pripadal predsedniku oz. predsednici in je bil 500 evrov neto na mesec. Na RKS namreč nisem bila zaposlena, skladno s pravili pa je predsedniku takrat pripadal honorar. Tega sem si, mimogrede, s 1000 evrov neto sama znižala takoj po prihodu na 500 evrov neto,” se je v času kampanje glasil odgovor Pirc Musarjeve za medije. Zatrdila je, da je šlo za nenameren zaplet.

A kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana očitno menijo drugače in so na ljubljansko okrožno državno tožilstvo pretekli teden vložili kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Tako se že vrstijo pozivi, naj Pirc Musarjeva, ki je v predvolilnih nastopih veliko stavila na etiko in čistost politikov pred zakonov, odstopi.

A. M.