Še 2019 govoril, da ne bo komentiral naslednikov, danes vlaga ustavne obtožbe

Marjan Šarec, ko je odhajal z novinarske konference, kjer je priznal, da vodenja vlade ne zmore, zato odstopa. (vir: Twitter)

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je pol leta potem, ko se je leta 2018 zavihtel na oblast, rad delil nasvete svojim predhodnikom, med drugim nasvet o tem, kako se je treba vesti v odnosu do naslednikov, torej njega.

Med drugim je v intervjuju za spletno stran Insajder aprila 2019 dejal: “Zlasti imam ob tem rad razne bivše ministre, ki se sedaj delajo pametne. Mene ne boste sedaj slišali o Kamniku izreči ničesar, niti besede. In ko bom šel iz te vlade, tudi ne bom nikoli komentiral svojih naslednikov. Ko si bivši si bivši, imel si priložnost takrat, zdaj pa bodi tiho.”

No, ni minilo dolgo, ko je Šarec snedel lastne besede. Tako denimo od nastopa nove vlade marca lani ne mine dan, ko Šarec na Facebooku ali v različnih izjavah za javnost ne bi komentiral dela svojega naslednika, predsednika vlade Janeza Janše. Zoper njega je njegova LMŠ ta teden napovedala celo ustavno obtožbo – med drugim ga obtožuje nenabave cepiv, čeprav je bil za nabave zadolžen nekdanji zdravstveni minister Tomaž Gantar, uničevanje STA in zaviranje imenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Njegovi komentarji so pri tem polni gneva in obtoževanja. Naj nam bo dovoljeno, da ob tem tudi mi uporabimo Šarčeve besede: “Imel si priložnost takrat in zdaj bodi tiho”.

A. M.