SDS: Vrnitev goveda Možganovim vrača zaupanje v pravno državo in postopke inšpektorjev

FOTO: 24ur.com

Na vrnjene krave na kmetijo Možganovih v Leskovcu pri Krškem so se včeraj odzvali tudi v SDS. Kot so zapisali, vrnitev goveda “vrača zaupanje v pravno državo in postopke, ki jih vodijo inšpektorji”. Zapis Foruma za kmetijstvo in podeželje SDS objavljamo v celoti.

V Forumu za kmetijstvo in podeželje pri SDS pozdravljamo ukrep Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki je danes pričela z vračilom nezakonito odvzetih živali na kmetiji v Posavju.

Veseli nas, da vsi postopki tečejo v smeri, kot smo jo zapisali v odzivu na odvzem. Na kmetiji so uredili rejo in zagotavljajo dobrobit rejnih živali. Inšpektorica Danuša Štiglic je umaknjena iz postopka, še vedno pa pričakujemo izredno odpoved delovnega razmerja zaradi očitne in dokazane prekoračitve pooblastil. In kar je najpomembnejše, živali se vračajo na kmetijo. Vsaj v tem delu lahko zatrdimo, da se vrača zaupanje v pravno državo in postopke, ki jih vodijo inšpektorji.

Še vedno pa pričakujemo takojšno ukrepanje slovenske policije zaradi nezakonitega vstopa nepooblaščene osebe Valerije Podgornik na kmetijo. Od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pričakujemo takošnjo zaustavitev izvajanja zakona v z zadnjo spremembo spremenjenih členih Zakona o zaščiti živali in takojšnjo pripravo sprememb tega zakona, ki bodo usklajeni s stroko, kmetijskimi organizacijami in ustavo. Prav tako pričakujemo takojšnjo izdajo smernic za izboljšanje dobrobiti živali na slovenskih kmetijah, saj tudi v Forumu za kmetijstvo in podeželje prisegamo na najvišje standarde dobrobiti živali.

V FORUMU ZA KMETIJSTVO IN PODEŽELJE PRI SDS BOMO STORILI VSE, KAR JE V NAŠI MOČI, DA BOMO DVIGOVALI UGLED SLOVENSKEGA KMETA, DRUŽINSKIH KMETIJ IN CELOTNE VERIGE PRESKRBE S HRANO V SLOVENIJI.

Vir: Forum za kmetijstvo in podeželje SDS